Pagini

luni, 15 aprilie 2013

Bucegi. Rapa Zapezii-Rapa Crucii-Valea Adanca

                  Dupa o sambata seara bahica duminica iar se da mobilizarea pentru munte. La 6 cobor, ajunge si Andrei, ne ducem la Piata Victoriei s-o luam si pe Miruna si stabilim directia Busteni. Drumul e liber, in 2 ore parcam la Gura Diham, ne echipam si ne insiram frumusel pe poteca ce duce la casa de vanatoare si mai departe catre Morar.





 Azi vrem sa urcam pe Rapa Crucii si sa coboram pe Valea Adanca. Incet ne apropiem de rapa noastra.


La intrare facem o pauza de echipare si ceai.O avalansa enorma a netezit accesul. Ii dam la deal.









Vremea e capricioasa, acum e soare, acum ninge, acum da cu grindina. Pe mijlocul vaii grindina care se scurge din partea superioara a creat un jgheab. Se urca bine pe el.









Ajungem si la confluenta Rapa Mare cu Rapa Crucii. Noi facem dreapta pe aceasta din urma.









Usurel, prin ninsoare sau soare, ne apropiem de hornurile de sub Strunga Acului Crucii. Avem noroc, sunt acoperite deci nu trebuie sa muncim prea mult.













Totusi un capat de horn e partial descoperit. Ma duc cap, ies deasupra lui, caut sa asigur dar n-am unde, ii dau inainte si ies in strunga Acului Crucii, si pregatesc coarda sa ii aduc si pe coechipierii mei.








Aici ne intalnim si cu Rudi si Corina care catarasera Acele Morarului, stam putin la povesti si o luam impreuna pe Creasta Morarului pana unde incepe traverseul care te cboara in firul Vaii Adanci.













Pasim cu grija pe creasta ingusta si expusa dar nu pentru mult timp. Curand parasim creasta spre dreapta si ne lasam spre Valea Adanca.


















Coboram care pe calcaie care cu fata la panta, fiecare cum se pricepe.









Dupa multe tentative in sfarsit am facut si valea asta :). De aici binecunoscutul drum spre Gura Diham, masina si acasa.  O fost fain.
Pace :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu